Projekt

2010

jan   feb   mars   apr   maj   jun   juli   aug   sept   okt   nov   dec

 

 Värmepump

I februari var det äntligen dags att dra igång det första projektet! I januari kontaktade jag ett antal leverantörer av värmepumpar, de kom på besök och jag bestömde mig till slut för vem som skulle bli den lyckliga leverantören till just mitt lilla hus. Ios El i Degerfors var vinnarna. Under en vecka i februari mens jag lyckligtvis (?) var bortrest kom de för att installera och riva ut det gamla. Under fyra intensiva dagar jobbade rörmokare och värmepumpsinstallatör medans kylan och vintern var som värst. En morgon när de kom hade en säkring till värmefläkten gått sönder... det var bara 8 grader inne!  

Det gamla systemet som bestod av en vedpanna i köket revs ut och ett rum i källaren gjordes i ordning för att bli "pannrum". Här plasserades den nya inneenheten till värmepumpen med en 200 liter stor varmvattenberedare. Den gamla varmvattenberedaren på övervåningen åkte därmed också ut. Uteenheten skruvades upp och rören drogs efter grunden, tack vara detta kan jag senare tillgäggsisolera fasaden utan att behöva flytta på uteenheten.

Det hela slutade i alla fall med att jag hade det varmt och skönt när jag kom hem och framförallt, det var varmt när jag vaknade på morgonen!

Här hittar ni bilder.

Hem